На Прикарпатті сільська рада "махлювала" з коштами для підрядників


Проведеною працівниками Верховинської об’єднаної державної фінансової інспекції Держфінінспекції в Івано-Франківській області плановою ревізією у Річківській сільській раді Косівського району встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат на загальну суму 51,23 тис. грн.

Зокрема, внаслідок завищення 2-ма підрядниками вартості виконаних підрядних робіт по капітальному ремонту адмінприміщення сільської ради, будинку культури, спортивного майданчика та поточному ремонту сільських доріг, сільською радою зайво оплачено коштів на загальну суму 25,09 тис. грн.

Крім того, в період з травня 2011 року по листопад 2011 року сільською радою зайво нараховано та виплачено індексації працівникам, що призвело до переплати їм заробітної плати на загальну суму 4,49 тис.грн.

Також, внаслідок порушення умов договорів та несплати 2 суб’єктами господарювання орендної плати за оренду приміщень (шкільної їдальні та котельні), сільським бюджетом недоотримано орендної плати, за ревізійний період, на загальну суму 17,57 тис. грн.

За результатами контрольного заходу 2 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП.