На Прикарпатті стартує польсько-український проект "Спільна пам'ять"


Український та польський народи повинні мати спільну історичну пам'ять – так вважають педагоги та учні партнерських шкіл з Івано-Франківська і Новосольського Повіту Любуського Воєводства Польщі, що стали учасниками україно-польського гуманітарного проекту «Спільна пам'ять».

Проект стартує 25 червня цього року в Івано-Франківську і завершиться 25 вересня 2013 року в Новій Солі. 70 учасників проекту (по 35 з кожної сторони) впорядкують могили поляків, розстріляних в Чорному Лісі німецько-фашистськими окупантами в серпні 1941 року, проведуть спільний молебень та історичні студії в Дем’яновому Лазі, поїдуть на екскурсії в Галич та Львів, візьмуть участь в Х Днях української культури в Зеленій Гурі, зберуть бібліотеку сучасних українських видань для української домівки Любуського відділення Об’єднання українців в Польщі. Діти-учасники проекту будуть жити в родинах один одного.

Польську групу, що прибула в Івано-Франківськ 24 червня, очолюють Голова Ради Депутатів Новосольського Повіту Ярослав Сускі та голова Любуського відділення Об’єднання українців в Польщі, відповідальний Секретар Почесного Консульства України Стефанія Яворницька. Координує проект з української сторони заступник начальника управління освіти і науки Світлана Уварова.