На Прикарпатті створять нову громадську організацію «Амбасадори розмаїття»


Ідея створення «Амбасадорів розмаїття» виникла спонтанно, після завершення майже однойменного проєкту «Амбасадори розмаїття у Прикарпатті», який минулоріч реалізувала ГО «СТАН».

Його було спрямовано на розвиток плюралізму та культурного розмаїття, а у підсумку учасники мали створити 6 соціальних мініініціатив. Втім їх на проєкті виникло вдвічі більше – 16, пише Суспільне.

«Проєкти були доволі амбітними. На жаль, ми не змогли підтримати всі, але деякі з них продовжують працювати досі. Ми подумали, чому б їм не посприяти − допомогти створити громадську організацію, на основі якої ініціативи зможуть розвиватися далі», − каже координаторка ГО «СТАН» Юлія Сінькевич у студії Суспільного.

На початку діяльності учасникам нової ГО «Амбасадори розмаїття» планують допомагати з організацією і проєктним менеджментом.

А створити самостійну громадську організацію, як каже кооординатор ГО «СТАН» Дмитро Кузнєцов, вирішили «з концептуальних питань».

«Амбасадори об'єдналися разом, щоб цілісно працювати в одному напрямку. Сама ж молодіжна організація «СТАН» має декілька напрямків діяльності. Ми хотіли закумулювати ресурс, щоб він був цілеспрямованим, щоб амбасадори займались тим, що їх цікавить», − розповів Дмитро Кузнєцов.

Установчі збори ГО «Амбасадори розмаїття» відбудуться 29 лютого в офісі ГО «СТАН». На них запрошують амбасадорів і амбасадорок, а також усіх, кому близькі цінності плюралізму та розмаїття.