На Прикарпатті суд засудив восьмикласника за крадіжку з райдержадміністрації


Учень 8 класу Надвірнянської загально-освітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, якого уже судили раніше, навесні цього року, перебуваючи на сходовій площадці в під'їзді багатоповерхового будиноку, викрав з кишені дитячого візочка 400 грн.

Пізніше учень зайшов до приміщення Надвірнянської районної державної адміністрації.Відчинивши двері службового кабінету та побачивши, що в кабінеті нікого не має, вихованець інтернату викрав зі столу барсетку, у якій були гаманець, кредитні картки, карта пам'яті, документи, особисті речі, 25 доларів та 10 євро.

Опісля крадіжки з адміністрації юнак виявив, що у краденій барсетці в наявності є і пін-коди до кредитних карток. Передавши інформацію іншій особі, власника карток позбавили ще більше 800 гривень.

Підраховано, що внаслідок своїх злочинних дій хлопець заподіяв матеріальну шкоду потерпілому на загальну суму 1687 гривень.

Інтернатівець в судовому засіданні вину в скоєному визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся і запевнив суд, що подібного більше не повторить.

Суд визнав учня Надвірнянської школи-інтернату винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч.2 КК України (крадіжка) та призначив покарання один рік позбавлення волі.Водночас, суд звільнив неповнолітнього від відбування основного покарання з випробуванням і встановити йому випробовувальний термін тривалістю один рік.

ГК