На Прикарпатті супермаркет працює у незданій в екплуатацію будівлі


Супермаркет «Пакко» у Рогатині працює у приміщенні, не зданому в експлуатацію відповідно до вимог чинного законодавства.

Таку інформацію озвучила сьогодні, в ході засідання колегії департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА перший заступник голови Рогатинської райдержадміністрації Марія Челядин, пише БРІЗ.

З її слів, нездане в експлуатацію приміщення дісталося супермаркету від попередніх власників – раніше в ньому протягом тривалого часу розташовувався супермаркет «Фаворит», а відтак знайти крайніх у цій ситуації складно.

Вказана ситуація обурила головуючого на засіданні колегії заступника голови Івано-Франківської ОДА Руслана Гусака. «Як може працювати заклад, де здійснюється торгівля, у приміщенні, яке не здане в експлуатацію?» - звернувся він до пані Челядин. Чиновник нагадав, що документи про введення в експлуатацію є базовими при вирішенні питання щодо підключення електропостачання та багатьох важливих інших питань. Він висловив переконання, що органи влади мають усі необхідні інструменти, щоб змусити власників магазину привести усі документи до порядку і доручив начальнику Державної інспекції архбудконтролю в області Василю Рудницькому взяти дане питання на контроль.

В свою чергу пані Челядин запевнила, що до кінця року вказане питання буде вирішено.