На Прикарпатті сусідка викрала у бабусі 5 тис грн


До Богородчанського РВ УМВС із заявою звернулась 75-річна жителька одного із сіл району. Повідомила про те, що невідома особа з її квартири викрала 5000 грн.

Про це йдеться на сторінці "Міліція Богородчанщини" у соцмережі Facebook, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Першочерговими заходами правоохоронці встановили, що невідома особа скористалась відсутністю проникла в житловий будинок заявниці, звідки таємно викрала 5000 гривень.

Проведеними заходами оперативники встановили та затримали крадія. Ним виявилась 47-річна сусідка, раніше судима, яка неодноразово відвідувала пенсіонерку. Жінка у скоєному зізналась, чим пояснила, що викрадені гроші потратила на власні потреби.
Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 185 КК України (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, — карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Працівники міліції звертаються до громадян з проханням посилити увагу до безпеки особистого майна. Виїжджаючи з домівок не залишайте відкритими вікна, балконні двері, особливо якщо ви мешкаєте на першому поверсі або ж у квартирах біля пожежних драбин чи прибудов. Подбайте про те, щоб сходи та площадка біля вхідних дверей вашого житла були освітлені, тоді злодій боятиметься, що його побачать. Не повідомляйте незнайомцям детальну інформацію про себе.

"Якщо ви виявили сліди крадіжки у себе в квартирі, нічого не торкайтеся-відразу телефонуйте до міліції", - зауважують правоохоронці.