На Прикарпатті телефонні шахраї обдурили 55-річну жінку


Серед ночі на мобільний телефон 55-річної жительки Рожнятівського району зателефонував чоловік, який представився знайомим її синів, котрі виїхали на заробітки в Чехію.

Чоловік повідомив, що один з її синів потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. Мовляв, у нього можуть виникнути проблеми, але їх можна уникнути. Для цього потрібно перерахувати п’ять тисяч гривень на рахунок у банку. Спросоння жінка не змогла второпати, що її намагаються обдурити. Тим паче, звістка про біду з сином її дуже налякала.

Як пише АП, селянка взяла з дому п’ять тисяч гривень, попросила сусіда підвезти її в Рожнятів до найближчого банкомата. При цьому «знайомий» сина весь час підтримував з нею зв’язок по телефону, не даючи жінці отямитися. Після того, як вона перерахувала гроші на вказаний рахунок, аферист відімкнув телефон. Невдовзі виявилося, що з сином пенсіонерки нічого не трапилося. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення шахрайства.

Дванадцятого липня в подібну ситуацію потрапила 63-річна жителька Коломиї. Якийсь чоловік зателефонував і повідомив, що її син сильно побив хлопця. На його «лікування» простодушна пенсіонерка перерахувала п’ять тисяч гривень, а потім виявилося, що син нікого не бив.