На Прикарпатті виклали найбільший Герб України зі свіжого кропу


На центральній сцені Долинського міського парку встановили новий рекорд України – викладення на національному прапорі найбільшого Герба України зі свіжого кропу.

Захід розпочався парадом Долинського муніципального духового оркестру та мажореток під керівництвом Ярослава Скаб’яка центральними вулицями міста. Дійство у парку благословив о. Ярослав Савка. «Тризуб – це Бог, Україна і ми» – зазначив він у своєму виступі, а відтак запросив усіх присутніх до спільної молитви. Єдинство, і згуртованість, а ще – спільна молитва дозволять врятувати Україну від хаосу і неспокою, які приніс на наші землі захланний північний сусід, пишуть Паралелі

Від міської влади до присутніх звернувся заступник міського голови Володимир Смолій: «Подія, яка увійде в історію нашої рідної Долини, історію нашої України наповнена,насамперед,потужною енергетикою, що покликана підтримати у цей нелегкий час наших воїнів. Долиняни та Благодійний фонд громади міста, зокрема, багато роблять для того, щоб наблизити таку бажану для нас перемогу. А вона обов’язково буде нашою. Бо ще не було в історії людства такого, щоб зло перемагало добро», – наголосив Володимир Васильович.

Рекорд фіксувався представниками Національного реєстру книги рекордів України. – Як зазначила представник національного проекту “Книга рекордів України” Ганна Крисюк, 

Долина вже не вперше бере участь у соціальних заходах та проектах, які популяризують Україну. Так, наше місто має ще один рекорд – 14 січня 2014 року біля головної ялинки міста понад 5 тисяч учасників одночасно заспівали коляду «Нова радість стала». 

Що стимулювало до нового рекорду? Про це розповіли його ініціатори та ідейні натхненники – голова Благодійного фонду громади міста Долина Леся Мураль -Тисяк та тележурналіст Наталія Гасуляк.

«Все почалось з того, що до нашого міста завітала, як називають її в соціальних мережах, ангел-миротворець Ангеліна Шостак з Артемівська. Разом зі своїм чоловіком Андрієм вона займається волонтерською працею та підтримкою наших воїнів, які воюють на Донбасі. Є в подружжя Шостаків особливий рекорд, який був встановлений та зафіксований у книзі рекордів України. Це синьо-жовта плетена стрічка довжиною 27 метрів, на якій написані вірш Тараса Шевченка «Ісая» та Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Цю стрічку, як естафету, і передала Ангеліна Шостак для наступного рекорду в нашому місті. Захід є абсолютно аполітичним. Чому обрали кріп?

По-перше, це улюблена рослина українців, яка росте на території всієї України.. Став кріп популярним завдяки творчій ідеї київського художника Андрія Єрмоленка. А вже згодом він опинився на емблемах та нашивках наших вояків. 

Благодійний фонд підтримує наших солдатів різнобічно: надсилає на фронт медикаменти та необхідні речі, закуповує реанімобілі. Але поряд з такою матеріальною підтримкою наші воїни потребують і моральної. Тому цей захід, цю подію ми присвячуємо нашим воїнам-захисникам. Ми підтримували, підтримуємо і будемо і надалі підтримувати їх!» – повідомила у своєму виступі Леся Мураль-Тисяк. 

Далі мить встановлення рекорду. Представники книги рекордів України зробили заміри і… 

«Рекорд встановлено!» – повідомила зі сцени Ганна Крисюк та вручила ініціаторам спеціальну відзнаку-диплом.

Отже, відтепер в книзі рекордів України в категорії «Розміри, вперше» зазначено: «На головній сцені міста Долина було презентовано найбільший прапор України, на якому було викладено український національний герб України – тризуб з живого кропу. Зафіксовані результати: розміри прапору 20 метрів на 15 метрів. Акція пррисвячена учасникам АТО та приурочена до Дня незалежності України.

Місце фіксації рекорду: м. Долина Івано-Франківської області. Дата: 11 липня 2015 року». 

До речі, на викладення тризубу пішло понад 100 кілограм кропу. Багато глядачів принесли з собою оберемки квітучого кропу … «Не з порожніми руками таку подію відвідувати» – зазначила одна долинянка. Представники Книги рекордів України взяли декілька пучків кропу з собою, решту піде на приготування борщових наборів для наших воїнів. Прапор Благодійний фонд громади міста Долина передасть до краєзнавчого музею «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів. 

На заході також були присутні воїни, які повернулись з АТО і нині перебувають у відпустках, діти та їхні наставники з міста –побратима Рубіжного Луганської області, а також діти з інших регіонів, які відпочивають у ЛОК «Дружба». Вони долучились до патріотичного флеш-мобу. Чудовими музичними номерами захід гармонійно доповнили Галина Курус, Петро Гірник, а також вихованці Школи танцю Оксани і Тараса Судолів та дитячого зразкового ансамблю танцю «Бойківчанка» під керівництвом Надії Лопух та Олександри Чури. 

Завершився патріотичний захід благодійним концертом під гаслом «Збережи життя солдату».