На Прикарпатті виявлено 103 нелегальних працівники


З початку року робочою групою щодо детінізації зайнятості населення перевірено 204 суб’єкти господарювання з питань дотримання трудового законодавства. За результатами перевірок роботодавцями, які намагалися порушити законодавство про працю укладено 63 трудові угоди та легалізовано заробітної плати на суму 83 тис.грн.

По 11 фізичних особах-підприємцях матеріали направлено до суду, із них 9-притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 4,6 тис.грн.  

Крім того, виявлено 3 випадки виплати заробітної плати та інших доходів з порушенням податкового законодавства. Результатом перевірок стало донарахування податку на доходи фізичних осіб в сумі 45,1 тис.грн.

Під час проведення контрольно-перевірочних заходів виявлено 40 громадян, які здійснювали діяльність без державної реєстрації. Із перевірених 18-зареєстрували підприємницьку діяльність, по 22 фізичних особах складено протоколи про адміністративні порушення та матеріали направлено до суду. 

Працівники інспекції і надалі приділятимуть особливу увагу виявленню схем та механізмів невиплати заробітної плати та  виплати її на належному рівні.