На Прикарпатті виявлено розкрадачів газового конденсату


Під час проведення перевірки прокуратурою Надвірнянського району виявлено розкрадання паливно-мастильних матеріалів службовими особами одного з державних підприємств області.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

В ході проведення розслідування встановлено чотирьох осіб, які протягом тривалого періоду, викрадали газоконденсат з свердловини та в подальшому продавали на території Івано-Франківської та Закарпатської областей. Загалом, в ході проведених обшуків, виявлено та вилучено 9500 л паливно-мастильних матеріалів, вартість яких на даний час встановлюється.

По даному кримінальному провадженні створено слідчо-оперативну групу та групу прокурорів, складено план розслідування.

Санкція статті за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на термін від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на термін від трьох до восьми років з наступним позбавленням права обіймати певні посади чи найматися певними видами господарської діяльності.