На Прикарпатті за чотири дні зібрали 10 тонн допомоги для вояків АТО


Вчора, 6 грудня, з міста Калуша, що на Івано-Франківщині, вирушив на Донбас гуманітарний вантаж з допомогою для бійців антитерористичної операції, яку зібрали мешканці області.

Про це повідомила репортер ZIK на Прикарпатті Вікторія Гордієнко.

Загалом в зону АТО було відправлено близько 10 тонн гуманітарного вантажу - харчі, пічки-«буржуйки», теплий одяг та інші необхідні речі. Активісти однієї з політичних партій та благодійного фонду «Побратими.ua» збирали допомогу здебільшого в населених пунктах Калуського району, хоча дорогу надавали і з інших міст Прикарпаття.

«Збирали те, що люди давали – продукти, гроші, одяг. Їздили селами району, кілька пакунків передали з Івано-Франківська та Надвірної», -- розповів активіст Іван Філіпович.

Гуманітарну допомогу завантажили у фуру, яку, до речі, спільним коштом придбали самі ж волонтери. За їхніми словами, рішення про збір продуктів та необхідних воякам речей вони ухвалили всього чотири дні тому і були вражені, що мешканці Івано-Франківщини так швидко назбирали аж 10 тонн вантажу.

«Нам дуже допомогли громади сіл Копанки, Верхнє, Єзупіль, а також міст Надвірна та Івано-Франківськ. Також ми вдячні 3-й сотні самооборони Києва, активісти якої мають довантажити ще три тонни продуктів у Києві», -- повідомив один з активістів Михайло Якимчук.

На Донбасі гуманітарний вантаж із Прикарпаття отримають вояки добровольчих батальйонів Нацгвардії, 24-ої механізованої бригади та полку «Айдар».