На Прикарпатті засуджено начальника КП «Надвірнянський житловик»


Цього місяця Надвірнянським районним судом постановлено вирок, яким начальника комунального підприємства «Надвірнянський житловик» засуджено до кримінальної відповідальності за вчинені ним злочини, передбачені ст..ст..191 ч.2, 366 ч.1 КК України.

Як повідомляє НП, вироком суду встановлено, що протягом 2011-2013 років  обвинувачений, будучи начальником комунального підприємства «Надвірнянський житловик», зловживаючи своїм службовим становищем, з метою розтрати бюджетних коштів, особисто склав, підписав та подав на погодження у міську раду м. Надвірна акти приймання виконаних робіт по капітальному ремонту та встановленню козирків над сходами в місцях загального користування багатоквартирних житлових будинків, а також по капітальному ремонту та встановленню вхідних дверей місць загального користування в багатоквартирних житлових будинках м. Надвірна, у яких, в порушення вимог п.3.3.10 правил визначення вартості будівництва в Україні ДБН Д. 1.1-1-2000, затверджених наказом Держбуду України від 27.08.2000 № 174, особисто вказав завідомо неправдиві відомості щодо кількості виконаних робіт та використаних матеріалів, внаслідок чого державним та громадським інтересам заподіяно шкоду на загальну суму 18 тис. грн.

Крім того, обвинувачений, у актах приймання виконаних робіт за період 2011-2012 років, в порушення вищевказаних вимог законодавства, діючи умисно, в супереч інтересам служби, особисто вказав завідомо неправдиві відомості щодо вартості роботи «Автомобільної вишки ліктевої, висота підйому 22 м» хоча на балансі КП «Надвірнянський житловик» вказана вишка не числиться, договори оренди чи найму на дану вишку не укладались, кошти за її використання реально не сплачувались, внаслідок чого  обвинуваченим незаконно привласнено в інтересах КП «Надвірнянський житловик» грошові кошти на загальну суму 16 тис. грн.

Внаслідок вищевказаних протиправних дій обвинуваченого, незаконно розтрачено та привласнено бюджетні кошти на загальну  суму 34 тис.грн.

Згідно вироку від 08.08.2013 року суд засудив визначити обвинуваченому покарання  шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді штрафу у розмірі 2000  гривень без позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності.