На Прикарпатті затримали банківського шахрая


Суспільство не стоїть на місці. З розвитком і впровадженням нових технологій, з'являються і нові види злочинів. Найбільшого поширення набувають всілякі види шахрайства.

З метою поліпшення свого матеріального становища аферисти придумують різні схеми заволодіння майном довірливих громадян. Одним із нових видів шахрайства є махінації з банківськими картками.

Так, 10 червня 2013 року до райвідділу міліції м. Надвірна надійшло повідомлення від 19-річного жителя Надвірнянського району про те, що його односельчанин за допомогою мобільного телефону та спеціальної банківської послуги з кредитної картки таємно викрав гроші в сумі 800 гривень.

Оперативно-розшуковими заходами працівникам сектору карного розшукуНадвірнянського РВ УМВС, цього ж дня вдалося встановити зловмисника. Ним виявився також 19-річний житель Надвірнянського району, раніше не судимий, не працюючий.

Даний громадянин був доставлений в Надвірнянський РВ УМВС України, опитаний, у скоєному зізнався. Як пояснив зловмисник, дану махінацію з банківською карткою він скоїв через мобільний телефон потерпілого. Як вказує гр. Б., кошти, які він зняв з банкомату в подальшому використав на свої власні потреби.

По даному факту слідчим СВ Надвірнянського РВ УМВС дану подію занесенодо Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 185 ч.1Криміналного кодексу України (крадіжка)- карається обмеженням волі на строк до трьох років. Триває слідство.