На Прикарпатті завершила роботу обласна літня фольклорно-етнографічна школа Малої академії наук України


Метою даної школи була підтримка обдарованих дітей, залучення учнівської молоді до активної науково-дослідницької діяльності шляхом створення освітньо-розвивального середовища та відпочинку, розвиток та стимулювання зацікавленості учнів до вивчення наук фольклорно-етнографічного циклу, вироблення в них теоретичних та практичних навичок організації та проведення науково-пошукових досліджень.

Відповідно до  Указу Президента України від 30.09.2010 р. №927/2010 ”Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих та талановитих дітей та молоді”, розпорядження голови Івано-Франківської ОДА від 17.06.2013 р. №426 “Про план заходів щодо реалізації нових соціальних ініціатив Президента України: діти – майбутнє України”, наказу департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації від  05.07.2013 р. №184 “Про проведення обласної літньої фольклорно-етнографічної школи Малої академії наук України” та за сприяння управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Верховинської райдержадміністрації з 9 до 22 липня ц. р. в
смт. Верховина завершила роботу обласна літня фольклорно-етнографічна школа Малої академії наук України.  

В роботі літньої школи брали участь учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів – слухачі гуртків Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України та члени наукових товариств учнів області, які виявляють постійну зацікавленість в отриманні нових та поглибленні здобутих знань, протягом навчального року беруть активну участь в заходах МАН.

Учасники обласної літньої фольклорно-етнографічної школи Малої академії наук України прослухали змістовні лекції, здобули практичні навички щодо написання науково-дослідницьких робіт у системі МАН. Манівці цікаво провели час, зустрічалися з відомими людьми краю, що збагатило їх світогляд, допомогло ближче познайомитися з фольклорними традиціями та етносом Прикарпаття. А цілюща джерельна вода,  свіже гірське повітря, походи в гори та ігри на спортивних майданчиках стали добрим психологічним розвантаженням та сприяло  зміцненню здоров’я та активному літньому відпочинку дітей.