На Рогатинщині відкрили пам'ятну дошку загиблому в АТО воїну Андрію Білоусу


Пам’ять про українських Героїв – це те, що завжди об’єднувало наш народ. Саме вона 31 січня згуртувала рідних та близьких, друзів та однокласників, односельчан і товаришів по службі, молодь та представників влади району на подвір’ї школи села Пуків.

Тут навчався простий сільський юнак Андрій Білоус, який 31 жовтня 2014 року героїчно загинув на фронті у бою з окупантом. Уламок ворожого снаряду обірвав життя воїна, батька, сина і чоловіка, тож односельчани вирішили вшанувати його подвиг, встановивши на фасаді навчального закладу меморіальну дошку,  інформує Рогатинська РДА.

Гімн України, що вів бійця у самовіддану боротьбу, цього дня у супроводі духового оркестру звучав по-особливому піднесено. Разом з присутніми, його душевно виконали десятки військових, які прибули у Пуків з усього району. Брат загиблого Микола та сільський голова Мирослав Томашівський зняли полотно із пам’ятного знака, а отець  Ігор Наритник освятив його і відслужив поминальну панахиду. 

Учениця школи прочитала поезію про Героя, написану місцевою поетесою Галиною-Ольгою Могилою, а директор ЗОШ Зіновія Белей акцентувала, що завдяки пам’ятній дошці Андрій повернувся у рідну школу і надихатиме дітей рости щирими, добрими та чуйними.

Делегація села Чесники, поклала до меморіалу квіти, а школярі з Пукова прочитали власні вірші про любов до України, повагу військовим, віру у перемогу.

У селі переконані, що ця пам’ятна дошка нагадуватиме всім  поколінням про самовідданий подвиг Андрія Білоуса, а пам’ять про Героя назавжди залишиться у серцях людей.