На семінарі в Івано-Франківську обговорювали останні зміни законодавства


Черговий семінар Івано-Франківщини відбувся за участю платників податків, юридичних та фізичних осіб-підприємців м. Івано-Франківська, Богородчанського та Галицького районів.

Семінар організований Головним управління Міндоходів в Івано-Франківській області спільно з Територіальним відділенням Всеукраїнської громадської організації Асоціації платників податків України в області.

Фахівцями ГУ Міндходів в області та ДПІ в м. Івано-Франківську роз’яснено останні зміни у законодавстві з податку на додану вартість щодо застосування 7-відсоткової ставки податку, особливостей подання звітності з податку на прибуток, розмірів мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на алкогольні напої. З розумінням сприйняли платники запровадження нових ставок в оподаткуванні пасивних доходів податком на доходи фізичних осіб.

Розглядалися питання обчислення та сплати  податку на  нерухоме майно, екологічного податку, плати за використання води, подання звітності за ІІ квартал та перше півріччя ц.р. не пізніше 10 серпня п.р.

Серед учасників заходу розповсюджено друковану продукцію щодо прав та обов’язків платників податків, пам’ятка бухгалтеру тощо. Семінари та інші подібні заходи проводяться з метою налагодження партнерських відносин між міндоходівцями та платниками податків, а також сприяння добровільній сплаті податків.