На сміттєзвалищах Івано-Франківська встановлять відеокамери


Про це йшлось на спеціалізованій нараді в Департаменті комунального господарства транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому.

На нараді було прийнято ряд рішень та доручень, покликаних покращити ситуацію з вивезенням побутових відходів та прибиранням контейнерних майданчиків, передає БРІЗ.

Зокрема, директор Департаменту М. Смушак повідомив, що рішенням виконавчого комітету від 31.10.2013 року було затверджено 20 місць для складування великогабаритних відходів. Відтак відтепер мешканці міста та суб’єкти господарювання які здійснюють прибирання вулиць, тротуарів та прибудинкових територій зобов’язані звозити великогабаритні відходи в тому числі змети та листя у визначені рішенням виконавчого комітету місця для зберігання великогабаритних відходів, при цьому змети та опале листя мають збиратися у мішки або кульки. Вивозити зазначені відходи і надалі будуть визначені виконавці послуг з вивезення ТПВ - ПрАТ "АТП-0928" та ДП «Автоколона 2222».

Контроль за дотриманням даних домовленостей та якісного виконання усіма учасниками своїх обов’язків буде здійснювати КП «Муніципальна інспекція з благоустрою», причому посилення контролю торкнеться як населення так і юридичних осіб. Зокрема, уже з грудня 2013 року буде проведено перевірку стану укладення договорів на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів з населенням. Як повідомив в.о. начальника КП «Муніципальна інспекція з благоустрою» С. Кукула максимальний штраф за вітсутність договору на надання послуг з вивезення ТПВ складає 340 грн., а за складування великогабаритних відходів не у визначених місцях від 340 до 850 грн.

Для покращення контролю за станом вивезення побутових відходів в Департаменті комунального господарства транспорут і зв’язку опрацьовують питання встановлення камер відеоспостереження у місцях постійного утворення стихійних сміттєзвалищ.