На Снятинщині відкрили пам'ятник Героям Небесної Сотні та воїнам АТО


Минулого тижня в селі Тростянець, що на Снятинщині відбулося урочисте відкриття пам'ятника Героям Небесної Сотні та воїнам АТО.

В урочистостях  взяли участь: перший заступник голови Снятинської РДА Степан Максим'юк,  начальник штабу супротиву Снятинського району, депутат Івано-Франкіської обласної ради  І.Угрин, сільський голова с. Тростянець Іван Пилип’юк тапредставники громадськості села.

У спільній молитві з жителями села, отцем-мітратом Тростянецької УГКЦ Миколою Романенчуком було освячено пам’ятник та відправлено панахиду за загиблими воїнами в АТО та Героями Небесної Сотні, після чого всі присутні поклали живі квіти до підніжжя.

Хвилиною мовчання представники громадськості села вшанували мужніх героїв та запалили свічі в пам’ять про загиблих у столиці та на Сході держави українських патріотів.

“Пам’ятник нагадуватиме не лише про трагічні сторінки в історії молодої держави, а і про наш обов’язок більше не допустити повторення подібного. Ніхто не в праві забути дні, коли в ім’я віри і правди гинули люди на Майдані, а учасники АТО віддали своє життя за територіальну цілісність і незалежність України,тому ми повинні вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні та героїв АТО, прищеплювати любов до Батьківщини, виховати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України» – відзначили керівники району.

По завершенню урочистостей вчителями та учнями Тростянецької ЗОШ було проведено виступ на тему: "У нашій пам’яті вони назавжди залишились".