На стіні франківської школи відкрили пам'ятну дошку бійцю АТО Дмитру Ломею


Сьогодні, 22 лютого, було відкрито анотаційну дошку учаснику АТО, бійцю добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Дмитру Ломею.

Пам’ятку встановили на приміщенні Івано-Франківської ЗШ № 22, у якій свого часу навчався воїн. Нагадаємо, Дмитро Ломей загинув рік тому поблизу селища Піски, що на Донеччині, під час артилерійського обстрілу. Дмитро був активістом Революції Гідності та добровольцем у війні на Сході.

Відкриття дошки відбулось у рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв», один з ініціаторів якої – міський голова Руслан Марцінків.

«На сьогодні у місті встановлено 47 дошок, 15 з яких – учасникам АТО. Коли ми замислювали цю програму, то планували вшановувати таким чином січовим стрільців, вояків УПА. І не могли навіть уявити, що встановлюватимемо пам’ятки героям Небесної Сотні чи сучасної україно-російської війни. Нехай ці дошки, які відкриваються по всьому Івано-Франківську, будуть нам і прийдешньому поколінню певним дороговказом, як можна гідно, сумлінно і чесно прожити своє життя», - виступив зі словом Руслан Марцінків.

Програма «Івано-Франківськ – місто героїв» продовжуватиметься й надалі. Планується встановлення пам’яток громадським діячам, видатним воїнам визвольних змагань, науковцям і, звісно, учасника Революції Гідності та АТО. На черзі – відкриття дошки Григорію Семенишину, який загинув на Сході в січні 2016 року.