На території Прикарпаття – 36 діючих підприємств, створених чехами


В області перебуває делегація Посольства Чехії в Україні, яку очолює Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні Іван Почух.

Сьогодні в облдержадміністрації Посол зустрівся з представниками місцевої влади. На зустрічі були присутні заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Василь Гуменюк, начальник управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації Віталій Семків.

«Чехія на території Івано-Франківської області створила 36 активно діючих підприємств, - зазначив у коментарі представникам ЗМІ Ігор Зварич. – Більшість із них, що дуже характерно, є підприємствами промисловими, будівельними, які працюють в аграрному секторі. З такими державами нам варто працювати і надалі». Перспективи для подальшої співпраці, як наголошувалося, вбачаються у сферах будівництва, промислового комплексу, вирішення земельних питань, виробничих відносин, оптимізації процесів, налагодження ринкових механізмів, туризму, електроенергетики (особливо її альтернативних видів). 

«Надзвичайно прагну, щоб розвивався принцип міжрегіональної співпраці, - наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Чехії в Україні Іван Почух. – Для Чеської Республіки вигідно і корисно співпрацювати з окремими регіонами. Особливо у плані економічного та культурного співробітництва. Обговоримо можливості для створення підприємницької місії». Також у намірах Посла – у співпраці з Генеральним Консульством країни у Львові презентувати прикарпатцям рівень чеської культури.