На Тлумаччині планують таки збудувати вітрову електростанцію


Мова йде про проект, який Тлумацька міська рада та німецька компанія FEFA запланували втілити у життя ще кілька років тому.

Діяльність згаданої компанії пов’язана із вітровою енергетикою, тож саме вітрові установки інвестор планував встановити в одному із сіл нашої громади.

Тож 24 листопада німецька делегація на чолі із засновником FEFA Томасом Шварцльозе побувала у Тлумачі та розглянула пріоритетні питання, вирішення яких пришвидшить встановлення вітрової електростанції у Прибилові. Німецька та українська сторони обговорили розроблення кадастрової карти із земельними ділянками, де попередньо мають бути розміщені вітровимірююча щогла та вітрові турбіни, їх кількість і межі, які охоплюватимуть систему установок, умови розташування та встановлення, а також інші юридичні аспекти впровадження проєкту.  

За словами міського голови Ігоря Петрука, задум із встановлення близько десятка вітрових турбін мав уже бути втілений у життя. Завадила коронавірусна пандемія. «Однак, - продовжив Ігор Андрійович, - зробимо все можливе, аби електростанція таки запрацювала у Прибилові, а оператор вітрових установок зареєструвався у громаді та сплачував податки до місцевого бюджету».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!