На «валютному бунті» в Івано-Франківську ініціювали збір підписів за відставку Гонтаревої


Сьогодні, 12 лютого, в Івано-Франківську на Вічевому Майдані відбувся всеукраїнський пікет учасників «Кредитного Майдану», спричинений обвалом національної валюти.

Учасники акції вимагали припинити спекуляції на валютному ринку, через які ріст курсу валют унеможливлює виконання кредитних зобов’язань перед банкам, пише ZIK. Сьогоднішня ситуація з гривнею, впевнені позичальники, спричинена безграмотною політикою голови Національного банку. Відтак, учасники пікету склали резолюцію, в якій ініціювали збір підписів за відставку Валерії Гонтаревої.

Позичальники стверджують, беручи валютні кредити ніхто і подумати не міг, що курс долара виросте вп’ятеро, тепер через кредитний зашморг на вулиці можуть опинитись сім’ї з малими дітьми.

«Ми з чоловіком, як молода сім’я, вирішили взяти кредит на житло, у 2008 році ми взяли $46 тис. під 12,5 % річних. До цього часу ми намагались платити, жодного разу не протерміновували, обоє працювали. Зараз я в декретній відпустці, доходи сім’ї менші, тепер не вистачає навіть, щоб оплатити комунальні послуги, виплачуємо з дитячих грошей, а все решта віддаємо на банки. Надіялись на державу, на її підтримку, але де завтра опинемось з дітьми – не знаємо», – розповіла Ніна Пелікан.

Нині проти валютної політики, яку провадить Нацбанк, має повстати вся Україна, зазначив координатор «Валютного Майдану» в Івано-Франківську Андрій Воспаленко, адже знецінення гривні веде до зубожіння народу.

Нагадаємо, сьогодні громадська організація «Кредитний Майдан» через падіння гривні проводить всеукраїнську акцію у різних містах.