На Верховинщині виявили сказ у корови


У селі Криворівня (присілок Грашпарівка) Верховинської селищної ради у господарстві приватного сектора виявили сказ у великої рогатої худоби.

У зв'язку з цим, 2 лютого відбулося засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо випадку сказу великої рогатої худоби. Про це повідомляє Верховинська районна державна адміністрація.

Рішенням комісії оголошено неблагополучним урочище Грашпарівка, загрозливим урочище Москалівка с.Криворівня Верховинської селищної ради.

На засіданні затвердили комплексний план заходів, щодо локалізації та ліквідації вогнища сказу. Так, у межах цих урочищ заборонено:

- будь – яке переміщення великої рогатої худоби та інших тварин без відома та дозволу ветеринарного спеціаліста;

- допуск на територію приватного господарства сторонніх осіб;

- вивезення за їх межі свійських і сільськогосподарських тварин;

Власнику господарства рекомендували і надалі вести контроль і спостереження за тваринами, догляд проводити досить обережно. Тварин утримувати в стайні. У зв'язку із підтвердженням на захворювання сказу ВРХ згідно з лабораторним висновку Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби № 000057 від 01.02.2023 року

Спеціалісти ветеринарної медицини проводять вакцинації ВРХ та сприятливих тварин до сказу у вищевказаних урочищах. Проведена дезінфекція приміщення де утримувалася тварина.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!