На війні загинув Олег Куцин - комбат "Карпатської січі" та голова "Легіону Свободи"


На фронті загинув Олег (Кум) Куцин — засновник і керівник Легіону Свободи, командир батальйону Карпатська Січ (49-й окремий стрілецький батальйон ЗСУ).

Про смерть комбата повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Просто нереальна втрата. Ми завершимо Твою справу, Друже. Мав за честь стільки років стояти пліч-о-пліч з Тобою. Навіки в строю! Москва впаде!", - написав Тягнибок у Телеграмі.

За словами націоналіста, Куцин загинув на Ізюмському напрямку від прямого влучання снаряда.

Олег Куцин (позивний Кум) з 2015 року очолював Легіон Свободи, комбатантське об'єднання членів ВО "Cвобода". Він був членом політради всеукраїнського об'єднання та очолював Закарпатську обласну партійну організацію.

Народився в Івано-Франківську. Жив та працював у закарпатському Тячеві, де у 2005-2006 роках на посаді першого заступника голови керував райдержадміністрацією.

Мав три вищих освіти (Івано-Франківський інститут нафти і газу, Львівська політехніка, Національна академія державного правління при президенті України).

Воював за Україну з 2014 року, коли з його ініціативи постала добровольча штурмова рота "Карпатська Січ".

Пізніше підрозділ було розширено до меж батальйону й перейменовано на "Окрему добровольчу чоту "Карпатська Січ" (ОДЧ "Карпатська Січ"). Це 49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!