На війні загинув уродженець Прикарпаття Денис Антіпов


Сумна звістка облетіла с. Хотимир Обертинської територіальної громади про смерть земляка Дениса Антіпова.

Про це повідомили на сторінці Обертинської територіальної громади.

"Він відстоював свободу власної держави. Та на жаль, не повернувся живим з поля бою російсько-української війни. Ми бережемо спогади про кожного з Героїв. Вічна їм слава! Герої не вмирають!",- йдеться в дописі.

Про загибель воїна повідомляють також його друзі та побратими.

“Прекрасна людина. Перекладач, викладач Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ветеран війни з Росією на Донбасі, бізнесмен, який сам з нуля створив своє виробництво. Принциповий активіст. Боровся за українську мову та проти колоніального минулого в Україні… Завжди дотепний, веселий, цілеспрямований і впевнений у майбутньому. Він дуже любив Україну! Жив заради України. Я запам’ятаю його таким. Скільки в нас спільних незавершених проектів! Господи, як боляче! Як несправедливо, що такі люди гинуть!” – написав історик, журналіст, пресофіцер 112-ї Київської бригади Тероборони Андрій Ковальов.

“З початку повномасштабного вторгнення Денис уже був на фронті. 9 березня 2022 року називав свої другим днем народження, бо вижив під артилерійським обстрілом на Ізюмському напрямку. Поки був у госпіталі – намагався воювати на інформаційному фронті: давав інтерв’ю престижним іноземним ЗМІ, адже чудово володів англійською та корейською мовами, а ще – готував меми на тему війни для іноземців (так, почуття гумору у нього теж на висоті). Після короткого лікування Денис знову повернувся в стрій до побратимів”, – пише Маріана Мацків.

Денис Антіпов брав активну участь у Революції Гідності на Майдані з 24 листопада 2013 року і до кінця. Займався спеціальною військово-тактичною та медичною підготовкою.

У лютому 2015 року пішов добровольцем у 5-ту батальйонно-тактичну групу 81‑ї бригади ВДВ, де займався аеророзвідкою безпілотними літальними апаратами. Виконував бойові завдання у багатьох гарячих точках Донецької та Луганської областей, зокрема: під Донецьким аеропортом, на промзоні Авдіївки, на Світлодарській дузі.

З війни повернувся у травні 2016 року лейтенантом і командиром взводу аеророзвідки свого батальйону. 24 серпня 2016 року брав участь в параді з нагоди 25‑ї річниці Незалежності України. Працював над кандидатською дисертацією. Займався також сувенірним бізнесом.

Після 24 лютого 2022 року знову пішов на фронт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!