На забезпечення теплих вбиралень у загальноосвітніх навчальних закладах Івано-Франківської області залучено 3,7 мільйона гривень


Івано-Франківська область найбільше з усіх областей в Україні має потребу в забезпеченні загальноосвітніх навчальних закладів теплими вбиральнями. Зокрема, це стосується гірських районів де школи розташовані в старих пристосованих приміщеннях, а вбиральні на вулицях.

Раніше кореспонденти Бліц-Інфо вже писали про цю проблему. Перед керівниками міст та районів чиновники поставили завдання до першого листопада забезпечити усі навчальні заклади області теплими туалетами.

«Згідно доручення голови Івано-Франківської ОДА, до першого листопада всі навчальні заклади області мають бути забезпечені теплими вбиральнями. Для виконання цього завдання будуть залучені кошти і з бюджету і спонсорські кошти інші надходження», -запевняє заступник голови ОДА Роман Іваницький.

Сьогодні на Прикарпатті будівництво, утеплення або ремонту вбиралень потребує 215 навчальних закладів. На ці потреби в обласному бюджеті закладено майже 600 тисяч гривень, у місцевих 2,6 мільйони і ще 585 тисяч гривень виділено з інших джерел. Загалом сума на ці потреби складає 3,7 мільйона гривень.

Разом з тим у Богородчанському, Галицькому, Косівському та  Калуському районах в містах – Яремче, Болехів, Коломия грошей на теплі вбиральні, до бюджету не закладено. Тому керівників цих міст і районів зобов’язли активніше залучати до цієї роботи