На зимові Олімпійські Ігри у складі збірної України поїдуть четверо прикарпатців


45 спортсменів представлять Україну на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Це на 12 атлетів більше, ніж на попередніх зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані-2018, пише Бліц-Інфо з посиланням на НОК України.

Склад команди затвердив Виконком Національного олімпійського комітету України за поданням національних федерацій і за підсумками детального аналізу й розгляду Робочої групи з підготовки до Ігор в Пекіні у відповідності до міжнародної та національної систем відбору.

Відзначимо, що вперше в історії зимових Ігор Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд з фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб). У команді з фристайлу у резерві буде Микола Пуздерко, який служить в ЗСУ на Івано-Франківщині, але сам з Черкас. А також у резерві спортсменка з Івано-Франківська Ангеліна Брикіна.

Після перерви у два олімпійських цикли, до складу нашої збірної повернулися представники шорт-треку і одразу з 2-а перепустками на Ігри, фігуристи у командних змаганнях та естафетна команда у лижниць.

Востаннє українські стрибуни на лижах з трампліну були представлені ще на Іграх у Ванкувері в 2010 році. І ось через 12 років в олімпійському Пекіні ми побачимо виступ одразу 3-х наших спортсменів. Це троє прикарпатців - Віталій Калініченко, Євген Марусяк, Антон Корчук, які поїдуть на олімпіаду разом з тренерами - Валерієм Білінським, Володимиром Бощуком, Віталієм Прокоп'юком. 

Суттєво покращили позиції і фристайлісти, збільшивши своє представництво у порівнянні з минулими Іграми з 2-х до 5-и спортсменів.

Склад Олімпійської команди-2022 нараховує 4-и Олімпійські чемпіони: біатлоністки Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко та фристайліст Олександр Абраменко, а також 3-и призери Юнацьких Олімпійських ігор – фігуристи Олександра Назарова-Максим Нікітін та Іван Шмуратко.

До складу делегації відповідно до звернень національних федерацій увійшли: 26 тренерів, 10 лікарів та масажистів, 7 представників технічного персоналу.

З огляду на те, що всі олімпійські об’єкти зимових Ігор-2022 будуть поділені на 3 кластери – Пекін, Яньцин та Чжанцзякоу, учасники відповідно будуть розташовуватися у 3-х Олімпійських селищах, де вирішення усіх організаційних, управлінських, комунікаційних та логістичних питань, пов’язаних з перебуванням команди та її інформаційним забезпеченням здійснюватиме 7 представників адміністративного персоналу.

Довідково: XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.

Столиця Китаю стане першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом біля 3 тисячі атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах програми.

Вперше до програми Ігор-2022 увійшли 7 нових дисциплін: монобоб у жінок, змішана естафета у шорт-треку, змішані командні змагання зі стрибків на лижах з трампліну, змішані командні змагання з акробатичного фристайлу, жіночий та чоловічий біг-ейр вільним стилем, змішані командні змагання зі сноуборд-кросу.

Все це дає можливість з впевненістю сказати, що зимові Олімпійські ігри в Пекіні стануть найзбалансованішими у гендерному плані в історії. У порівнянні з Пхьончханом-2018 відсоток жінок збільшився з 41 до 45.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!