НАБУ підозрює розкрадання на будівництві школи у Чукалівці, в ОДА службового розслідування не проводили


На будівництво навчально-виховного комплексу у Чукалівці Івано-Франківської громади витратили 46 млн 321 тис. 784, 78 грн. Будівлю з початковою школою та дитсадком мали здати під ключ у грудні 2022 року, однак наразі будівництво "заморозили". Службове розслідування щодо недотримання термінів будівництва не проводилося.

Про це Суспільному у відповіді на інформаційний запит повідомив заступник голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Вадим Созоник.

Як ідеться у листі, з державного бюджету на будівництво школи у Чукалівці витратили 46 млн 217 тис. 531, 51 грн, 104 тис. 253, 27 грн — з місцевого.

Окрім того, у відповіді на запит Суспільного повідомили, що згідно з розпорядженням Івано-Франківської обласної військової адміністрації від 21 квітня 2022 року Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області, яке було замовником реконструкції навчального закладу у Чукалівці, перебуває в процесі припинення. Тому повноваження Управління перейшли до ліквідаційної комісії.

Скільки ще об'єктів не завершили в межах "Великого будівництва" на Франківщині

У відповіді на інформаційний запит Суспільного повідомили, що школа в Чукалівці — не єдине будівництво в Івано-Франківській області, яке не завершили в межах програми "Велике будівництво". Перехідними станом на 2022 рік були ще два об'єкти:

реконструкція будівлі ЗОШ І-III ст. з добудовою навчального корпусу та спортивного залу у селі Красноїлля Верховинського району;

будівництво культурно-мистецького центру "Дзбан" на вулиці Миру в селі Старий Косів Косівського району в межах проєкту "Створення культурно-мистецького туристичного комплексу "Мальований дзбан".

Подальше фінансування будівництва цих двох закладів передбачалося із залученням грошей Державного фонду регіонального розвитку. Загалом у програму "Велике будівництво" потрапили 14 об'єктів на Івано-Франківщині.

Що відомо про будівництво школи у Чукалівці

Школу у Чукалівці Івано-Франківської територіальної громади почали зводити у 1992 році. У 2021 реконструкцію цього об'єкта внесли у державну програму "Велике будівництво". Згідно з тендерними закупівлями на майданчику електронної системи публічних закупівель Prozorro навчально-виховний комплекс з початковою школою та дитсадком мали здати під ключ у грудні 2022 році. Вартість будівництва згідно з тендером склала 45 млн 600 тис. грн. Замовником робіт було Управління капітального будівництва Івано-Франківської облдержадміністрації.

Наразі роботи припинили, і недобудований навчально-виховний комплекс у селі Чукалівка починає руйнуватися.

Кримінальне провадження НАБУ щодо розкрадання грошей під час будівництва школи

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо розкрадання службовцями Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та приватного товариства бюджетних грошей в особливо великих розмірах під час будівництва навчально-виховного комплексу у Чукалівці Івано-Франківської громади.

"Детективи Національного бюро здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення службовими особами Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та приватного товариства бюджетних коштів в особливо великих розмірах, виділених на будівництво об'єкта "Нове будівництво навчально-виховного комплексу з використанням будівництва незавершеної середньої школи на 11 класів" (вул. Шкільна, 9 А, с. Чукалівка Івано-Франківська область), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України", — йдеться у відповіді на запит.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!