Надходження єдиного соціального внеску від івано-франківських страхувальників зростають


За березень 2014 року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від суб’єктів господарювання міста склали 101,2 млн. грн. У порівнянні з поступленнями ЄСВ за лютий п.р. вони збільшились на 3,4 млн.грн., а за січень – на 8,7 млн.грн.

Зростає і кількість звітів з ЄСВ, які надійшли до Міндоходів «електронкою». Так, за лютий 2014 року від івано-франківських платників ЄСВ надійшло 85,6 %  засобами E-mail, а вже за березень на сьогодні надійшло 95% такої звітності (граничний термін подання звітності з ЄСВ за березень - 20 квітня 2014 року).

З метою спрощення умов ведення бізнесу  Міндоходів ініціює уніфікацію звітності зі сплати ЄСВ по фізичних особах-підприємцях. Це пропонується здійснити шляхом об`єднання таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Відомством розроблено проект макету  об’єднаної звітності «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів.