Надвірнянські підприємці вчергове «розпиляли» мільйон гривень від поліції


Пов’язані приватні підприємці Тетяна Федорак і Василь Турій взяли участь у двох закупівлях на ремонти поліцейських відділків в Івано-Франківській області у Калуші та Коломиї.

Попри фіктивну конкуренцію керівник обласного управління Національної поліції підписав угоди із Тетяною Федорак на загальну суму 930 тис. грн., пишуть Наші Гроші.Львів.

За договорами, до жовтня 2021 року підрядник проведе реконструкцію калуського відділку нацполіції за 482 тис. грн, а ремонт у Коломиї коштуватиме 449 тис. грн і скінчиться до вересня того ж року.

Технічні завдання у обох закупівлях однакові. Приватна підприємиця Тетяна Федорак замінить в держустановах вікна та двері, проведе електромонтажні роботи та встановить нову сантехніку. При цьому прибутку підприємиця отримає близько 25 тис. грн, що становить 2,7% від суми закупівлі.

Ознаки пов’язаності учасників

Тетяна Федорак і Василь Турій як приватні підприємці зареєстровані у Надвірній (Івано-Франківської область). Вони вже вчетверте зустрічаються на торгах від ГУНП в Івано-Франківській області. Перемагає завжди Тетяна Федорак.

У двох останніх закупівлях Василь Турій навіть не завантажив усіх необхідних документів, а тому не міг перемогти в тендері. У довідках обох учасників, які мають схожу стилістику оформлення є однакові дефекти друку чи сканування. Це означає, що документи готували на одній техніці. Свої документи учасники завантажили із різницею у 40 хвилин.

Також у інформації про працівників зустрічаємо декілька спільних працівників. Це Василь Лесюк, Василь Грицак і Михайло Турів, які працевлаштовані у обох підприємців одночасно.

На останніх закупівлях Тетяна Федорак використовує номер телефону, який також вказаний на сайті цегельного заводу «Барвибуд», що належить Василеві Турію.

Про постачальника

З початку 2020 року приватна підприємиця Тетяна Федорак за даними Youcontrol, отримала держзамовлень на 9,8 млн грн. Серед них 2,3 млн грн ‒ від різних підрозділів поліції.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!