Нападників на Генконсульство України в Ростові-на-Дону консультувало ГРУ


За оперативними даними групи «Інформаційний опір», до нападу на Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону (РФ) у ніч з 12 на 13 червня має прямий стосунок головне розвідувальне управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації (ГРУ ГШ ЗС РФ).

Зокрема, як повідомляє група, встановлено, що перед прибуттям на місце провокації (пер. Халтурінський, 28 40, де є Генконсульство України) збір та інструктаж нападників було здійснено на території «бази підготовки» найманців для формувань російсько-терористичних військ на Донбасі (розташована в Ростові-на-Дону, район вул. Лівобережної), пише Вголос.

«Ця «база» – об'єкт ГРУ ГШ ЗС РФ, де під керівництвом інструкторів 22-ї окремої бригади спецпризначення (22 обрСпН, командир – Хоптяр Андрій Євгенович) бойовики з Донбасу й найманці з числа громадян РФ проходять підготовку перед відправкою в Україну для участі в бойових діях (зокрема, готуються снайпери, коригувальники артвогню, мінери-підривники, гранатометники тощо)», ­– відзначають у групі­.

 

Нагадаємо, 13 червня біля 04:00 близько 50-ти осіб розтрощили Генконсульство України в Ростові-на-Дону.

Також учора близько 22:30 у Москві після святкування Дня Росії близько сотні молодиків закидали Посольство України в Леонтіївському провулку. Поліцейські затримали кількох нападників.