Нардеп Олександр Доній: «Беркут» – це фашистська організація і їй немає місця в Україні!»


Таку заяву зробив Народний депутат України Олександр Доній, під час спілкування з кореспондентом «Бліц-Інфо», коментуючи останні події, які мали місце на «Євромайдані» у столиці.

«Дії до яких вдався «Беркут» при розгоні мирної маніфестації , свідчить про те, що «Беркут» – це фашистська організація», – переконаний Народний депутат України Олександр Доній.

- Я спеціально використовую це слово, бо фашистська організація – це організація, яка прибігає до методу фізичного насильства у боротьбі з політичними опонентами. І така організація не має права існувати в незалежній Україні. «Беркут» повинен бути розпущений, садисти, мають бути покарані, тому обурення населення абсолютно прогнозоване і воно збільшилось після розгону майдану.

Як оцінюєте настрої в суспільстві?

- Порівняно з першочерговими вимогами лише про євроінтеграцію, мітингувальники на разі вимагають покарати садистів та тих, хто давав їм вказівки, і, відповідно вимоги учасників акцій збільшуються, адже є  розуміння, що вказівки давав не начальник Беркуту , не начальник Київського УМВС і навіть не Міністр внутрішніх справ. У зв’язку з цим, вимоги збільшуються до відставки Уряду і Президента.

Як оцінюєте дії влади?

- Влада повинна усвідомити обурення суспільства і прийняти з одного боку кроки щодо покарання садистів, а з іншого боку  кроки на зустріч, пошуку компромісу, який може бути від відставки Президента до відставки Уряду. Маємо усвідомлювати, що насильство повинно бути покаране, інакше, воно буде поширюватись , як бачимо в Києві величезна кількість бандитів в погонах, окрім того влада використовує бандитські угруповання і агентуру  в організаціях. Це підтверджується тим, що в кількох містах України одночасно були знесені бандитами мирні Євромайдани, в тому числі в Івано-Франківську було жорстоко побито і порізано одного з лідерів студентського майдану, що свідчить про системність дій – узгоджених дій бандитів і міліції. А координується все це з одного центру. Люди, які віддавали вказівки знесення та розгону мирних зібрань повинні понести відповідальність.

Які Ваші прогнози щодо роботи сесії Верховної Ради та подальшого розвитку подій?

- Щоденно відбуваються виходи з лав Партії Регіонів Народних депутатів, тож напевне відбувається переусвідомлення цінностей. Сьогодні оточений кабінет Міністрів України, протестувальники захопили Київську міську адміністрацію, зрозуміло, що в разі неприйняття компромісного рішення – відставки Уряду, цілком очевидно, що протестувальники в подальшому  матимуть всі права до блокування і бездіяльної Верховної Ради. Я вважаю, що влада в Україні має змінюватись в демократичний спосіб і хотів би, щоб це відбувалось якраз в спосіб поступу з боку влади у вигляді добровільних відставок нинішніх владоможців.