Нардеп Руслан Марцінків знову зніс паркан забудівника в Івано-Франківську


26 липня Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків спільно з націоналістами та мешканцями навели лад на прибудинковій території на вул. Набережна, 32 в Івано-Франківську, власноруч демонтувавши незаконно встановлений паркан місцевим власником магазину.

Як повідомляють  Паралелі, ситуація у дворі Набережна, 32 – черговий приклад будівельного свавілля. Перед самими вікнами житлового будинку місцевий підприємець вирішив збудувати розважальний центр. Мешканці одразу забили на сполох, але підприємець на спротив громади не зважав, натомість обгородив територію високим парканом, який, окрім того, зайшов на проїжджу частину. Важливим є той факт, що оренда на дану земельну ділянку завершилася ще у 2010 році, тобто права власності у підприємця немає. Окрім того, зухвалий забудівник привласнив собі ще й шмат дороги.

На ситуацію відреагував Руслан Марцінків, який вивчивши всі документи, пересвідчився у «хиткості» цієї будови. Тож знову взяв до рук молот, аби навести лад та продемонструвати зухвалим забудівникам, що таке свавілля не залишиться безкарним.

За словами прес-служби ВО "Свобода", під час демонтажу паркана власник магазину, п. Сливка вчинив напад на народного депутати та погрожував мешканцям, котрі стали на оборону своєї території та долучилися до демонтажу. Також за дзвінком підприємця на місце події прибув наряд міліції.

Мешканці обурені поведінкою власника магазину та оперативністю правоохоронних органів, які на попередні звернення мешканців не реагували жодним чином, а за дзвінком підприємця прибули у повному складі. На місці події складено протокол за скаргою підприємця, а також складено акт нападу на народного депутата.

Руслан Марцінків зауважив, що очевидним є факт порушення збоку забудівника і закликав правоохоронців оперативніше реагувати на скарги мешканців, які, як ніхто потребують захисту, а не служити грошовитим зухвальцям.