Нардеп Володимир Купчак закликає створити нове політичне об'єднання


Володимир Купчак розповів, що всередині опозиції зріє невдоволення майбутнім злиттям партій «Фронт змін» та «Батьківщина».

Народні депутати В’ячеслав Кутовий та Володимир Купчак, що обраний в одномандатному окрузі №84 з центром в місті Тисмениця Івано-Франківщини, закликають депутатів від «Батьківщини» вийти з фракції та створити по-справжньому опозиційне та дієве об’єднання у Верховній Раді.

Про це вони заявили під час прес-конференції, де повідомили про свій вихід із фракції «Батьківщина» через незгоду з політикою партійного керівництва та особисто Арсенія Яценюка.

«Нашу точку зору, окрім  тисяч виборців, розділяє ще багато депутатів. Закликаю моїх побратимів думати не про політичних лідерів, а про громадян . Переконаний, що разом з чесними депутатами, такими як Олесь Доній, Анатолій Гриценко та іншими, ми здатні утворити дієве об’єднання, котре буде по-справжньому опозиційним і  боротиметься за майбутнє України,  а не торгуватиме ним», - сказав Володимир Купчак.

Його підтримав В’ячеслав Кутовий, який зазначив, що сьогодні політика опозиції формується виключно її лідерами, а не активними громадянами: «Треба міняти ситуацію, зробити нормальні, потужні команди політиків, які зможуть здолати цю владу.  Коли сьогодні я знову побачив, що вкотре блокується трибуна, у мене вже не вистачило сил терпіти це.  Я особисто перший раз став депутатом, але за цей час навчився тільки блокувати трибуну. Опозиція повинна конструктивно працювати, а не блокувати. Тому я прийняв таке рішення (вийти з фракції, - ред.), і всім, хто хоче нормально працювати, кажу – будь ласка, приєднуйтесь».

У свою чергу Володимир  Купчак розповів, що всередині опозиції зріє невдоволення майбутнім злиттям партій «Фронт змін» та «Батьківщина».

«Фронтовики свого місця в «Батьківщині» не бачать, домовився про портфель лише Арсеній Яценюк. Тому є певне протистояння між бютівцями і фронтовиками. Багато людей в самій «Батьківщині» також обурені та розчаровані. На мою думку, це лише питання часу – коли вони почнуть виходити з фракції», - додав Володимир Купчак.

 

До теми: Володимир Купчак: Нинішні партійні вожді зрадили ідеали опозиції і саму Юлію Тимошенко