Наркозалежні крадії


Днями працівники управління карного розшуку обласного УМВС затримали групу заїжджих квартирних злодіїв, які промишляли в Калуші та Долині.

Оперативники провели в місті Дрогобичі Львівської області санкціоновані судом обшуки в помешканнях двох братів, 1982 та 1990 року народження, та їхнього 45-річного спільника. Вилучено речі, що вказують на причетність дрогобичан до двох крадіжок у Калуші та однієї – в Долині, в усіх випадках злодії попередньо «продзвонювали» квартири й проникали в житла шляхом злому серцевини замка.

Одного разу вони зайшли в помешкання й почули, що там хтось є. То старенька господиня вийшла розвісити білизну на балкон. Вона не чула дзвінка. Крадії вхопили ноутбук і дали драла. Іншого разу вони поцупили гроші та золотий годинник. Після викриття дрогобицьких «домушників» взяли під варту на підставі статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу. Всі вони є наркозалежними. 

Старший із братів і його 45-річний спільник мають судимості за вчинення наркозлочинів. Крім того, найстарший з цієї компанії сидів за крадіжки та грабежі. Під час досудового розслідування правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до квартирних крадіжок не тільки на території Івано-Франківщини, а й Львівської області.