Наступного року франківцям двічі підніматимуть тарифи на воду і каналізацію


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на своєму засіданні 27 грудня прийняла постанову про зміну тарифів для 32 водоканалів по всій Україні. У списку й ІФ

"Прийняти постанови НКРЕКП про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення: ... п. 14) КП «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ»",- йдеться у документі оприлюдненому на сайті НКРЕКП, повідомляє Бліц-Інфо.

Підвищувати тарифи на водопостачання та водовідведення планують у два етапи – у січні та липні 2023 року. В західних областях на першому етапі тариф орієнтовно в середньому зросте на 10%, у всіх інших до 30%. Варто зауважити, що в Харківській, Миколаївській і Херсонській областях тарифи на воду не зміняться, оскільки ці регіони сильно постраждали внаслідок російської агресії. Частина водоканалів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях також не потрапили на розгляд для збільшення розцінок.

Зокрема, для Івано-Франківськводоекотехпрому новий тариф встановили:

на період з 1 січня до 30 червня 2023 року на  централізоване водопостачання – 12,37 грн (без ПДВ) або 14,85 грн (з ПДВ), на водовідведення - 13,81 грн (без ПДВ) або 16,57 грн (з ПДВ);

з 1 липня 2023 року на централізоване водопостачання – 13,18 грн (без ПДВ) або 15,82 грн (з ПДВ), водовідведення – 16,25 грн (без ПДВ) або 19,50 грн (з ПДВ).

Під час засідання, голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський запропонував комісії затвердити тариф тільки на перше півріччя 2023 року, а в травні наступного року повернутися до коригування тарифів з липня, з урахуванням актуалізованих даних.

Варто зауважити, що чинні тарифи вступили в дію з 1 січня 2022 року і становлять:

на централізоване  водопостачання - 12,95 грн за 1 куб. м (з ПДВ);

на централізоване  водовідведення - 15,29 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Також на засіданні прийняли постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКВОДОЕКОТЕХПРОМ» на 2022 рік».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!