Наступного року місцевий бюджет Спаської громади може недоотримати 2,6 млн грн від сплати ПДФО


Об’єднання лісгоспів призведе до зменшення надходжень до бюджетів територіальних громад.

Про це в ефірі на обласному радіо «Суспільне Карпати» заявив голова Спаської громади Микола Медвідь, повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

За підрахунками Спаської сільської ради, місцевий бюджет тергромади наступного року може недоотримати 2,6 млн гривень податку з доходів фізичних осіб. «Як на мене, сталась прикра подія: лісгоспи почали об’єднувати. Нині відбувається злиття Брошнівського та Солотвинського лісових господарств, котрі мають намір приєднати до Осмолодського лісгоспу. Це десь створює напругу і незручності для жителів громади», – наголосив голова громади.  

Микола Медвідь вважає, що це проблема, так як це все робиться без відома людей. «Будь-які реформи завжди мали громадське обговорення, була поінформованість, проводились роз’яснення серед населення. Що стосується об’єднання лісгоспів, то все відбулось напівприховано. Населення достатньо обурене такими діями лісового агенства. Я думаю, нам буде складно із бюджетом 2022 року, так як укрупнення лісгоспів призведе до менших надходжень до місцевої казни» – зазначив Спаський сільський голова.

За його словами, нині є обіцянки з боку лісового агенства, що податки все-таки залишаться на місцях і що, начебто, утворять територіальні структурні підрозділи лісгоспів, а ПДФО, мовляв, йтиме за місцем їх розташування.

«Вже були неодноразові зустрічі народних депутатів, засідання в облдержадміністрації,  апелювання до Верховної ради стосовно того, щоб ці кошти, дійсно, йшли за місцем знаходження структурних підрозділів.

Проте хочу навести наочний приклад: на території нашої громади функціонує підприємство НГВУ «Долинанафтогаз» ПАТ «УКРНАФТА». Нині там відбуваються незрозумілі перереєстрації місцевих працівників. Через такі дії ПДФО вже не йде до нашої місцевої казни, оскільки всі вони (місцеві жителі - ред.) тепер зареєстровані, хто в Охтирці, хто в Сумах. Є побоювання, що аналогічна ситуація може скластись з лісгоспами»,  – зазначив керівник Спаської ТГ.  

Микола Медвідь заявив, що через діяльність лісових господарств відбувається зношення місцевої інфраструктури, оскільки великогабаритний транспорт знищує місцеві дороги, котрі й без того не в найкращому стані. Тому, на переконання сільського голови, позбавлення сплати ПДФО до місцевого бюджету – неприпустимо. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!