Наступного тижня через Івано-Франківськ проїде благодійний велопробіг для допомоги бійцям АТО


Організатори планують проїхати через усю Україну з Заходу на Схід.

Велопробіг через всю Україну стартував 16 липня з міста Чоп, кінцевий пункт - місто Мелове на Луганщині, куди велосипедисти планують дістатися 24 серпня. У Івано-Франківську любителі екстриму будуть 22-23 липня. Усього, за словами організатора Костянтина Самчука, під час маршруту, завдовжки 2000 кілометрів, має бути 40 зупинок у східних і західних містах України.

"Організовуємо пробіг для того, щоб зібрати кошти для поранених військовослужбовців, а ще — для привернення уваги громадськості до проблем військових, поранених, сімей загиблих, людей з обмеженими можливостями. Цей пробіг дуже символічний — як знак з'єднання Сходу і Заходу країни. Ми хочемо показати, що у нас немає москалів і бандерівців, а заодно розвідати красиві ландшафти",- каже демобілізований боєць батальйону “Київ” Костянтин Самчук, відомий мандрівник, альпініст, спортсмен.

За його словами щодня велосипедисти у середньому мають проїхати 50 кілометрів. До велопробігу можуть долучатися люди з обмеженими можливостями: для них приготували спеціальні трьох- та чотьохриколісні велосипеди.

Приєднатися може кожен, як на весь маршрут, так і на будь-який зручний для нього відрізок. Кількість учасників не обмежена. Дізнатися повний маршрут велопробігу можна на сторінці спільноти “Благодійний велопробіг Захід-Схід” у мережі Фейсбук.