Найцікавіші думки і поради від спікерок TEDx Women у Франківську


Сьогодні в Івано-Франківську проходить одна з найграндіозніших подій року конференція TEDx Women.

Поділитися своїм досвідом і життєвими історіями приїхали найуспішніші жінки з цілої України. Модератором конференції виступає відомий телеведучий Майкл Щур (Роман Вінтонів).

Понад 400 учасників із різних областей України приїхали, щоб послухати 12 жінок-спікерів: Олександру Говоруху, Євгенію Малих, Вікторію Єсауленко, Оленй Тараріну, Мар’яну Савку, Юлію Саченко, Брію Блессінг, Анну Петрову, Ілону Мурзову, Христину Косик, Ірину Волинець та Любцю Чернікову.

Загалом конференція поділена на три блоки виступів у кожному з яких виступають по 4 спікерки. Ось деякі найцікавіші поради від успішних жінок України.

Христина Косик - керівник адміністрації генерального директора компанії SoftServe та співзасновник Nail Factory, розповіла чому «не можна стати ким ти хочеш, залишаючись ким ти є».

Спікерка пояснює, що вивела для себе три основні правила, які дозволяють стати успішоною в будь-якій сфері:

1. "Ні" - ніколи не є відповіддю, це лише початок розмови і вирішення проблеми, ви яку бачите. 

2. Просити допомогти - не є ознакою слабкості. Кожного разу коли виникають проблеми, подумайте хто може допомогти і не бійтеся просити допомоги.

3. Ідеальних жінок не буває. У кожної з нас є безліч обов'язків і планів з якими ми не взмозі одночасно впоратися ,тому не хвилюйтеся, що ви чогось не встигаєте. Пам'ятайте, що ідеалів немає.

"Не бійтеся і прислухайтеся до себе. Постійно шукайте себе і це будуть найкращі пошуки у вашому житті".

Євгенія Малих - стратег, тренер, проджект, організатор відомих ІТ подій в Україні, громадський діяч, мама двох синів. Більше шести років у маркетингу. Почесний громадянин США, штат Небраска ,розповіла про "парадокс української жінки":

"Колись бити жінок це було нормально і навіть схвалювалося у народі, а зараз це роблять тихо. Я впевнена, що колись в нашому суспільстві буде нормальним поважати дитину, адже коли батьки бють дитину це зрада".

Спікерка закликає не проходити мимо, якщо бачите, що хтось ображає дитину, адже вона не може себе захистити проте захистити її можете ви. 

Олександра Говоруха - менеджер із зовнішних комунікацій в ІТ-компанії Ciklum. Амбасадор програми Women's empowerment with Google. Більше 10 років роботи у сфері маркетингу, B2B продажах та PR. "Винаходячи себе заново. Нові сфери, нові враження, нова ти".  

"Нас завжди щось стримує. Страх, невизначеність і дискомфорт і є твоїм шляхом до зростання".

П'ять "Z" які допоможуть досягти успіху:

  1. Zанурся
  2. Створюй нові Zв’язки
  3. Zалучай лідерів думок
  4. Zнайди наставника
  5. Zростай

Брія Блессніг - співачка та громадська діячка родом з Техасу. "Як я навчилась любити і співати пісню свого життя".

Брія розповіла, що жила в Техасі і планувала своє життя, проте в 13 років її плани розвалив переїзд і Україну.

"І коли ми сиділи в літаку моє "нормальне" життя перетворилося на ненормальне. В Україні ми спали на підлозі, бо в нас не було меблів, ходили в шапках і куртках, бо не було опалення"

Брія розповіла, що постійно відчувала себе чужою і "не нормальною", проте одного разу її життя кардинально змінилося. Вона зрозуміла, що саме не нормальність, яку вона так не любила і є її особистою нормою.

"Можливо ваше життя не схоже на всіх, але ця ваша ненормальність – це нормально. Не соромтеся, як би ваша пісня життя не звучала - ви прекрасні".

На завершення виступу Брія заспівала пісню разом з гостями конференції.

Нагадаємо, партнерами проведення конференції стали БК Вертикаль, Bukvica, Sunday Coffee, Brand interplay, 23 ресторани, друкарня Паперівка, Amigos, готель Надія, Сінт майстер, Варта, Лігос, Люм'єр, IT Claster, Artem Rusko, Реклама Центр, перукарня Камілла та міські гранти.