Найочікуваніші українські мультфільми


Зараз українська анімація переживає небувалий підйом. І якщо про якість говорити ще зарано, то про кількість можна казати сміливо. Вже відомо, що у прокат планують випустити чотири повнометражних українських мультфільми.

Пропонуємо ознайомитися зі стрічками, що мають вийти на великі екрани цього та наступного року.

Гуллівер повертається

Перший повнометражний мультфільм від студії Gulliver Films та «Квартал 95» вийде на екрани 29-го квітня 2021-го року.

За сюжетом Гуллівер отримує листа, в якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Їхня країна в жахливому занепаді: трон правителя зайняв неймовірний бовдур, та кожен відчуває на собі тяжкі наслідки його дурості. Тому без мудрого велетня їм не обійтися. Але чи буде Гуллівер самовіддано вирішувати справи своїх друзів, коли в нього самого не все так добре?

У роботі над проєктом залучені американський спеціаліст з анімації Тоні Бонілла («Зоотрополіс», «Ваяна», «Рая та останній дракон») та сценарист Майкл Райан («Том і Джеррі», «Скубі-ду», «Кунг-фу панда: Лапки долі» тощо).

Розробники мультфільму стверджують, що це «перший український мультфільм, процес виробництва якого максимально відповідає стандартам компанії Disney».

Віктор_Робот

Мультфільм у жанрі наукової фантастики від студії «Червоний собака» розповість історію дівчинки та робота у технологічному світі далекого майбутнього. Це казка-притча про несподівану дружбу маленького робота та земної дівчинки Віки, про пошук правди й пригод у безкрайому космосі.

Режисером стрічки виступив Анатолій Лавренішин, сценарій написала Анастасія Лавренішина. Як анонсує Державне агентство України з питань кіно, стрічка вийде у кінопрокат вже влітку 2021 року.

23 Образи Петрика П’яточкина

Анімаційний 3D-мультфільм від Studio KAPI розповість продовження історії знаменитого персонажа Петрика П’яточкина. Це історія, яка вчить дитину пробачати, виправляти власні помилки та вірити в дружбу.

Сценаристкою проєкту стала Наталя Гузєєва, авторка історії оригінального мультфільму й самого Петрика. Мультфільм буде створено на основі однойменної книги письменниці. Вихід мультфільму на екрани планується у третьому кварталі 2022-го року.

Мавка

Один із найочікуваніших сучасних українських мультфільмів. Він перебуває у розробці з 2016-го. Сюжет мультфільму розповідає про героїв драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». За сюжетом Мавка — душа Лісу та його Берегиня — закохується в людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи її обов'язок перед лісом.

Важливим аспектом мультфільму буде захист навколишнього середовища.

Вихід мультфільму очікується у 2022 році.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!