Найвразливіші категорії франківців отримають допомогу, щоб перейти на автономне опалення


28 січня Івано-Франківська міська рада прийняла Програму поетапного відключення (відокремлення) споживачів теплової енергії, що постачається котельнею на вул. Індустріальній, 34, від системи централізованого опалення та переведення їх на альтернативні джерела постачання.

Як повідомили Бліц-Інфо в Департаменті соціальної політики виконкому, програма передбачає надання одноразової матеріальної допомоги окремим найвразливішим у матеріальному (соціальному) плані категоріям мешканців міста для виконання заходів програми, в т.ч. і на встановлення автономного опалення, а саме:

- одиноким особам літнього віку та особам з інвалідністю, які отримують соціальні послуги в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

- сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах та перебувають на обслуговуванні в Івано-Франківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

- сім’ям, в яких є особи з інвалідністю І групи;

- сім’ям, в складі яких є дві і більше особи з інвалідністю;

- сім’ям, в яких є діти з інвалідністю;

- особам, які досягли 80-річного віку;

- малозабезпеченим сім’ям, які отримують допомогу згідно Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- багатодітним сім’ям, які користуються пільгами з оплати житлово-комунальних послуг;

- учасникам АТО/ООС, які є особами з інвалідністю внаслідок війни;

- ветеранам ОУН/УПА;

- сім’ям військовослужбовців, які загинули в Афганістані;

- сім’ям загиблих (померлих) учасників АТО/ООС;

- особам, які були реабілітовані відповідно до ст. 1, 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні»:

- законним представникам дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в органі опіки та піклування Івано-Франківської міської ради за місцем реєстрації/фактичного проживання таких дітей.

Порядок подання документів для надання допомоги буде розроблено департаментом соціальної політики і затверджено рішенням виконавчого комітету. Роз’яснення щодо умов фінансування будуть надані додатково.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!