Не аномалія, а глобальне потепління: Фахівці про незвично теплу погоду на Прикарпатті (ВІДЕО)


У 2024 році в Івано-Франківській області зафіксували 37 температурних рекордів. Втім, як запевняють фахівці, це не аномалія, а тенденції глобального потепління.

Світлана Бігун, начальниця авіаметеостанції каже, що такі температури - це вплив глобального потепління. Так, в Україні та загалом на Прикарпатті середньорічна температура зросла на 1 градус. Жінка припустила, що з часом може зрости й до 4. Про це йшлося в ефір ОТБ "Галичина".

"Середньорічна температура, можливо, буде підвищуватися від 2 до 4 градусів, - каже Світлана Бігун. - Це суттєво. Але це не означає, на мою думку, що люди будуть це відчувати. Бо є якийсь баланс. Не означає, що будемо спеку відчувати 40-50 градусів. Це означає, що пів червня може бути досить тепло, а друга - прохолодною. І у середньому, у балансі, це може бути або нормальний показник згідно з нормою, або трішки вищий". 

Жінка також запевняє, що зараз немає аномалій. А для квітня характерне наростання тепла. І так склалося, що потужні повітряні африканські маси прийшли на Прикарпаття та нагріли.

Детальніше про те, що відбувається з погодою на Прикарпатті та до яких наслідків це може привести - дивіться у відео:

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!