Негода повернулась: У двох районах Прикарпаття декілька сіл відрізані від світу


Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.

4 липня за інформацією Косівського РВ та Коломийського МРВ УДСНС в Івано-Франківській області в ніч на 4 липня на окремих ділянках територій Косівського та Коломийського районів відбулись сильні локальні дощові опади, що призвело до підйомів рівня води в місцевих потічках, в результаті чого відбулись наступні пошкодження:

- Косівський район, Яблунівська ОТГ - зсув укріплення дорожнього полотна  (довжиною 10 м) автодороги місцевого значення загального користування «Нижній Березів – Акрешори» (обслуговує ДП «Дороги Прикарпаття»). Припинено транспортне сполучення до с. Акрешори, в якому проживає близько 840 осіб та присілку «Бані» с. Текуча, в якому проживає 150 осіб. 

Косівський район, с. Текуча - пошкоджено 3,2 км ділянок місцевих шутрових доріг, ускладнено проїзд до присілків Аршиця, Сухий потік, Гнилиця, Акрин, Центр, Болобан, в яких проживає близько 150 осіб. (проїзд для транспорту підвищеної прохідності забезпечено). До відновлювальних робіт залучено 1 од. тех. та 20 чол. місцевого населення. 

- Косівський район, с. Вижній Березів - відбулись зсуви ґрунту на 5 ділянках місцевих автомобільних доріг (проїзд для транспорту забезпечено), пошкоджено 3 водопропускні труби. На місці працювали комісія ОТГ та МОГ Косівського РВ УДСНС в області. 

- Коломийський район, Печеніжинська ОТГ в с. Рунгури по вул. Прикарпатська - зруйновано близько 150 м. шутрової автомобільної дороги. Без транспортного сполучення жителі 30 дворогосподарств, в яких проживає близько 90 осіб (можливий проїзд транспортом підвищеної прохідності). На місці події працювали комісія ОТГ та МОГ Коломийського МРВ УДСНС в області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!