Неповнолітні злодії пограбували кафе


В селі Сопові Коломийського району було обікрадено крамницю-кафе. Власник закладу, виявивши сліди проникнення в торговий зал і зникнення 2700 гривень та десяти блоків цигарок, викликав міліцію.

 

Правоохоронці встановили, що крадії приставили до стіни драбину, вийняли з віконної рами шибку й залізли в приміщення. Частину грошей знайшли в шухляді під прилавком, іншу забрали з сейфа, на якому продавці легковажно залишили ключ. Оперативники звернули увагу на розлите по підлозі пиво. Так само було й у випадку крадіжки з магазину в Коломиї. Три тижні тому троє неповнолітніх через вікно проникли в крамницю, викрали гроші та продукти харчування й розлили пиво. Підлітків вдома не було, тож їх виловили наступного дня. Виявилося, що хлопчаки після вдалої нічної оборудки поїхали в Івано-Франківськ «на закупи». 

На чужі гроші приодягнулися, тож із 2700 гривень майже нічого не залишилося. Найстаршому з цієї компанії, уродженцеві Закарпаття, недавно минуло сімнадцять, його вигнали з професійно-технічного училища. На рік молодший уродженець Закарпаття не вміє ні читати, ні писати. Їх найменшому спільникові лише тринадцять. Злодійкуваті хлопчаки вже фігурують у другому кримінальному провадженні.