Неспокій на івано-франківських барикадах


Фактично немає такої ночі, щоб охороні адмінбудинку в Івано-Франківську не довелося мати справу з якимись «темними» особами.

Вже всім відомо, що першої ж ночі, як тільки люди зайшли в приміщення колишньої ОДА, спіймали злодія. У нього, до речі, знайшли два фотоапарати з колекції, яку збирав фотограф із прес-служби Микола М. Зловмисника передали міліції, але на цьому історія не закінчилася. Наступного дня до прес-центру обласного Штабу національного спротиву завітала, точніше увірвалася, мама того молодика, до речі, вже раніше судимого, і накинулася на журналістів, звинувачуючи їх у тому, що, мовляв, вони зіпсували життя її синові.

Як пише газета "Галичина", вгамувати її довго не вдавалося. Одна із журналісток викликала міліцію, але правоохоронці чогось не приїхали. Врешті-решт, жінку вдалося вивести з приміщення.

Іншої ночі на барикаді з’явився чоловік з пістолетом, як потім з’ясувалося, газовим, але пристосованим для стрільби травматичними набоями. З криком, що, мовляв, барикади атакують, він витягнув зброю і вистрелив. Його затримали бійці самооборони, яким він почав було погрожувати, а міліціонерам, котрі приїхали на виклик, заявив, що вони йому нічого не зможуть зробити.

Барикаду також намагався «атакувати» один п’яний житель івано-Франківська на «Лексусі». Його затримали та передали міліції.

Ще один дивний випадок стався в ніч на 1 лютого. До намету, де перебувала охорона, підійшов якийсь молодик і почав кликати на допомогу, мовляв, поблизу «Беркут» в’яже ваших.

Щоправда, охоронці поставилися до цих слів з недовірою: що за кримінальний сленг — «в’яже» і чого це «Беркут» має когось затримувати? «Вісникові» запропонували підійти ближче та розповісти більш конкретно, але він наміру тісно спілкуватися не мав. Більше того, коли охоронці спробували його переслідувати, швиденько сів в якусь машину, подібну до «ВАЗ» дев’ятої моделі, яка явно його чекала.

До речі, щось часто фігурують ці «дев’ятки» в різних негарних історіях. Згадаймо: таку модель було помічено під час нападу на одного з лідерів Євромайдану — Максима Кицюка та розбиття вітрового скла в автобусі, який мав везти іванофранківців на київський Майдан...

Про перебування «тітушок», зокрема в івано-Франківську, говорять багато. Як зазначив депутат обласної ради Сергій Адамович на прес-конференції 1 лютого, ніхто з правоохоронців не підтвердив, але й не спростував цієї інформації. А питання це, як розумієте, з’явилось не випадково. Водночас він подякував тим працівникам силових відомств, котрі, наскільки можуть, гальмують можливі репресії та надають відповідну інформацію. Адже крім вищого керівництва, решта хоч і не відкрито, але на боці народу.

А для тих, хто забув, що присягав на вірність народові України, починають формувати «Книгу Правди». І коли зміниться час, ті, хто віддавав злочинні накази, будуть за них відповідати.

Галичина