Для лікування хворих на Covid-19 прикарпатців розгорнуть п'ять лікарень другої хвилі


Як повідомила під час наради в ОДА заступниця голови Марія Савка, ситуація з захворюванням на коронавірусну інфекцію в області є складною.

За її словами, щодня фіксують від 160 випадків, а сьогодні зареєстровано аж 179 нових випадків, з них 4 - летальні. Вцілому по області вже є понад 8 тисяч позитивних випадків, інформує Бліц-Інфо.

Окрім того, що в медзакладах області необхідно розгорнути додаткові ліжка, додала Савка, влада працює над тим, аби збільшити кількість тестування людей та посилити їх інформування про необхідність дотримання карантинних заходів.

«Щоденно йде поступлення 40-50 нових пацієнтів, тому головне сьогодні для нас - розгорнути додаткові ліжка. В нас були визначені 13 медзакладів першої лінії, де є 1256 ліжок для хворих. Ми додатково вже розгорнули в цих закладах 200 ліжок. Крім того, ми звернулись до Максима Степанова, щоб п’ять наших закладів другої лінії були додатково включені для лікування хворих на коронавірус. По 4-х з них, а саме Тлумацькій, Снятинській, Коломийській інфекційній та Богородчанській, ми отримали позитивне рішення. Зараз вже очікуємо, що вони якнайшвидше підпишуть контракти з НСЗУ і зможуть вже приймати хворих. Це дасть нам змогу розгорнути додатково ще 275 ліжок. Тобто, ми в цілому будемо мати додаткових пів тисячі ліжок», - повідомила Савка.

Також заступниця анонсувала, що будуть працювати з державними і приватними лабораторіями, щоб збільшити кількість тестів ПЛР та ІФА.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!