Незабаром в Івано-Франківську відкриють унікальний спортмайданчик


У жовтні в дворі школи №11 відкриють перший у місті спортивний майданчик з наливним покриттям.

Тут, з ініціативи міського голови Руслана Марцінківа, запроектовано комплексний спортивний майданчик зі штучним покриттям. Розміри поля – близько 540 квадратних метрів. Секція буде пристосована для ігрових видів спорту – волейболу, баскетболу та міні-футболу.

Вперше у місті застосовано нову технологію наливного поліуретанового покриття, стійкого не лише до різних температурних режимів, але й до механічних пошкоджень. На сьогодні вже встановили бетонний фундамент, штучне покриття та огорожу. Залишилось зробити розмітку, встановити баскетбольні щити, волейбольні стійки та вуличні тренажери. Закінчать роботи у жовтні.

«Для міста дуже важливо мати сучасні спортивні споруди для наших дітей. Нещодавно на вул. Карпатській закінчили схожий спортивний майданчик. У центральній частині міста таких споруд майже немає. А тут зберігся гарний дворик між 11 та 3 школою і прийшла ідея облаштувати спортивну арену для занять фізичною культурою. Націлені в рік відкривати по 3-4 спортивні майданчики в різних мікрорайонах нашого міста», - розповів міський голова Руслан Марцінків.

До слова, у дворі ЗШ №15 також планують майданчик зі штучним покриттям. На вул. Симоненка готують до відкриття відпочинкову зона з секцією для занять спортом. Також готується проект спортивного комплексу на вул. Вовчинецькій, 202-206, поблизу «Інваспорту», адаптований для людей з особливими потребами. У планах на наступний рік - будівництво басейну біля Муніципального фізкультурно-оздоровчого комплексу.