Німецькі волонтери надали допомогу Тисменицькому району


У Тисмениці перебувала делегація волонтерів Червоного Хреста з міста Дахау (Німеччина).

Іноземні гості передали для потреб Тисменицького району десять розкладних ліжок із матрацами для дорослих та чотири – для дітей, столи, три десятки стільців і дві палатки, які були встановлені у Погоні під час проведення міжнародної прощі.

 Німецька делегація побувала у відділенні інтенсивної терапії Тисменицької міської лікарні. Там лікар-анестезіолог Світлана Сендецька продемонструвала, як працює надане раніше медичне обладнання, зокрема функціональні ліжка.

У Тисменицькій райдержадміністрації повідомляють: з німецькою організацією Червоного Хреста Прикарпаття співпрацює з 1991 року. Волонтери цього найбільшого у світі громадського об’єднання майже щорічно приїжджають до України із гуманітарним вантажем, вивчають потреби, допомагають, дізнаються, як використовується надана ними раніше допомога. Такою є місія і членів нинішньої делегації. Ґертрауд Шпалерна, Петер Тарґлер, Отто Шульце, Ернст Ґюбль, Петер Зедельмайєр, Антон Кімер у повсякденному житті мають роботу за фахом, а поза тим займаються волонтерською діяльністю. Про Україну їм відомо чимало, бо більшість із них тут бували неодноразово. Дехто знає та розуміє окремі слова українською, разом з тим усі добре обізнані із проблемними питаннями нашого регіону, які потребують вирішення і не без їхньої участі. Тож щиро обіцяють у міру можливостей підтримувати українців.