Нові правила отримання субсидій у 2021 році: Що варто знати прикарпатцям


З 1 січня 2021 року більше українців зможуть отримати субсидії. Серед змін: подача заяв онлайн, поштою чи у місцевих громадах

В Україні з 1 січня 2021 року змінюються правила отримання та умови подання для державної допомоги українцями. Про це повідомила очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна.

За словами чиновниці, з нового року в Управлінні соцзахисту припинять особистий прийом громадян. Подати заяви для отримання субсидій та пільг українці зможуть використовуючи платформу "Дія" або пошту.

Також з цим питанням радять звертатися до місцевих громад.

"Це пов'язано з реформою децентралізації. У громадах є соціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей. Це стосується 67 видів допомог. Зокрема, і за субсидіями", - повідомила вона.

Лазебна додала, що у Міністерстві соціальної політики розширили коло отримувачів субсидій від держави. Зокрема, зміни торкнулися й тимчасово безробітних українців, братимуться до уваги їхні доходи за останній місяць.

"Останнє рішення, яке прийняли в грудні, стосується людей, які отримують допомогу по частковому безробіттю. Бо є умова - три місяці потрібно платити єдиний соціальний внесок", - зазначила міністерка.

З нового року субсидію отримають українці, що доглядають за особами з інвалідністю. Також на допомогу від держави можуть розраховувати й громадяни України, чиї родичі тимчасово перебувають за кордоном.

"Ми не будемо звертати уваги на цю позицію. Бо раніше треба було декларувати", - додала очільниця Міністерства соцполітики.

Вона запевнила, що трьох мільйонів українців, що беруть участь в державній програмі на отримання субсидій, зміни не торкнуться.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!