Нові технології 2023 — цікаві розробки, що змінять світ


Ні для кого не секрет, що сучасні технології не стоять на місці, а розвиваються з дуже високою динамікою.

У межах співпраці Всесвітнього економічного форуму та Frontiers Media було представлено одинадцяте щорічне класифікування 10 нових технологій, які виявляють позитивний вплив на суспільство у найближчі три-п'ять років. Звіт об'єднує погляди понад 90 експертів із 20 країн по всьому світу. Критерії оцінки для включення технологій до фінального списку 10 враховували: новизну, придатність до використання, широке застосування, потужність.

Що цікавого винайшли спеціалісти?

Зібрані дані від спеціалістів не можуть не вражати широким колом охоплення різних сфер життя, на які виявлятимуть вплив сучасні технології. Крім того, не дивно якщо у майбутньому будуть розроблені технології, що впливатимуть на гру в різних віртуальних азартних закладах, у тому числі в Eldorado casino. Які ж технології перечислені у вищезазначеному списку? До ТОП-5 технологій відносяться:

  • гнучкі акумулятори;

  • генеративний штучний інтелект;

  • метавсесвіт для ментального здоров’я;

  • датчики для рослин, що можна носити;

  • гнучка нейронна електроніка.

Гнучкі акумулятори являють собою одну з провідних передових технологій, що активно буде застосовуватися в широкий спектр галузей, включаючи сферу знімних медичних пристроїв та біомедичних датчиків, гнучких дисплеїв та інтелектуальних годинників. Прогнозований приріст світового ринку гнучких акумуляторів у період з 2022 по 2027 рік оцінюється на рівні 240 мільйонів доларів, що свідчить про високий потенціал та сприятливі перспективи цього технологічного напрямку.

Генеративний штучний інтелект – технологічний засіб, на якому відзначається, що він може бути використаний для різноманітних цілей, включаючи: розробку медикаментів, архітектуру, інженерне мистецтво.

Важливо роздивитися і таку технологію, як метавсесвіти для підтримки психічного здоров'я. Час, проведений на екранах для встановлення зв'язків у спільних віртуальних просторах, може стати інструментом для подолання кризи психічного здоров'я.

Також слід поговорити про датчики для рослин, що можна носити. Це свого роду сенсори, що виділяються невеликим розміром, які можна прикріплювати до рослин для постійного моніторингу:

  • температури;

  • вологості;

  • насиченості вологою;

  • поживних речовин. 

Дані з сенсорів рослин дозволяють:

  • оптимізувати врожайність;

  • зменшити використання води, добрив та пестицидів;

  • виявляти ранні ознаки захворювань.

І останнє, але не менш важливе відкриття. Гнучка нейронна електроніка — передовий технологічний напрямок, який при її застосуванні у дослідженнях в галузі неврології може поглибити розуміння неврологічних станів, таких як деменція та аутизм. Також технологія здатна забезпечити більший контроль над нейропротезуванням.

Генеративний штучний інтелект

 

Було здійснено опитування серед різних бізнесменів. З них 900+ опитуваних людей повідомили, що їхні організації впровадили штучний інтелект та використовують хоча б одну з його функцій. Третина опитаних повідомили, що їхні організації регулярно використовують генеративний ШІ. Серед найбільш часто згадуваних бізнес-функцій, де використовуються інструменти генеративного штучного інтелекту, можна виділити: маркетинг та продажі, розробка продуктів та послуг, а також обслуговування, таке як підтримка клієнтів та операції бек-офісу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!